Usein kysyttyä

Mikä on Jousto?

Jousto on kotimainen verkkokaupan maksutapa, jolla maksat ostoksesi helposti, nopeasti ja turvallisesti. Joustolla voit maksaa joko laskulla tai osamaksulla. Laskulla korotonta maksuaikaa on 14vrk ja osamaksulla puolestaan maksat ostokset sinulle sopivissa erissä ja voit tehdä useampia ostoja sekä verkossa, että myymälässä.

Kuka saa Joustoa?

Kaikki Suomessa asuvat 20-75 –vuotiaat, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa hyvin. Tunnistautumista varten tarvitset vakituisen kotisoitteen ja suomalaisen henkilötunnuksen. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teemme asiakkaan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jouston asiakkaan tulee olla asunut Suomessa 2 vuotta.

Kuinka paljon Joustoa saa?

Joustolla voit maksaa verkkokaupassa kertaostoksena laskulla max. 1000 € tai osamaksulla kertaostoksena max. 5000 €.

Myymälässä kertaostoksen raja on 1 000 €.

Joustolla voit tehdä useampia ostoja sekä verkkokaupassa että myymälässä.

Kuluttajan henkilökohtainen luottoraja on 5 000 €, jonka puitteissa Jousto laskulla ja osamaksulla voi maksaa ostoksia verkkokaupoissa ja myymälöissä.

Tuleeko lasku postitse vai sähköpostiini?

Voit valita joko paperisen laskun postitse tai sähköpostilaskun haluamaasi sähköpostiosoitteeseen. Osamaksulla tehdyissä ostoksissa lasku toimitetaan ainoastaan sähköpostilla.

Maksuehdot laskulla

Jousto Laskulla saat 14 vuorokautta maksuaikaa, laskutuspalkkio on 4,90 € riippumatta laskun loppusummasta.

Jos haluat lisää maksuaikaa, voit muuttaa laskun Jousto osamaksuksi. Laskun muuttaminen osamaksuksi käy kätevästi Online palvelussamme. Online palvelussa voit tarvittaessa siirtää laskun eräpäivää.

Maksuehdot osamaksulla

Jousto Osamaksulla saat maksuaikaa 3-24 kuukautta. Laskutuspalkkio on 4,90 €/kk ja vuotuinen nimelliskorko jäljellä olevalle pääomalle on 29 %.

Voit laskea kuukausierän kätevästi Joustoluottolaskurillamme.

Miten Jousto toimii?

 1. Valitse verkkokaupan kassalla maksutavaksi Jousto lasku tai Jousto osamaksu
 2. Jos valitset Jousto Laskun, saat 14 vrk maksuaikaa
 3. Jos valitset maksutavaksi Jousto osamaksun, niin valitse itsellesi sopiva maksuaika ja kuukausittainen maksuerä.
 4. Uudet asiakkaat tunnistautuvat pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palaavat asiakkaat voivat halutessaan tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän vahvistuskoodin avulla, ilman käyttäjätunnusta tai salasanaa.
 5. Täydennä asiakastietosi
 6. Laskulla maksaessasi hyväksy ostos ja osamaksulla hyväksy Jouston ehdot, jonka jälkeen hyväksy ostos
 7. Tilaus on valmis ja välitetään verkkokaupalle välittömästi
 8. Tuote toimitetaan valitsemaasi osoitteeseen verkkokaupan toimesta
 9. Saat laskun Joustolta sähköpostiisi tai halutessasi postitse kotiin

Saako Joustoa enemmän kuin yhden kerran?

Kyllä, voit tehdä useampia ostoja Joustolla sekä verkkokaupassa että myymälässä.

Kertaostos verkkokaupassa Jousto laskulla on max. 1000 € ja Jousto osamaksulla on max. 5000 €. Myymälässä kertaostos on 1000 €.

Kuluttajan henkilökohtainen luottoraja on max. 5000 €, jonka puitteissa Jousto laskulla ja osamaksulla voi maksaa ostoksia verkkokaupoissa ja myymälöissä.

Miten turvallinen Jousto on?

Jouston käyttö on erittäin turvallista. Toimimme yhteistyössä suomalaisten pankkien ja maksuvälittäjien kanssa. Huolehdimme tietoturvastamme ja verkkopalvelumme toimii suojatussa yhteydessä. Tutustu henkilötietolain mukaiseen rekisteriselosteeseen tästä.

Aurajoki Nordic Oy pyrkii kaikessa toiminnassaan turvallisuuteen ja vastuullisuuteen. Yritys on rekisteröity aluehallintoviranomaisen rekisteriin ja noudattaa markkinoinnissa ja toiminnassa kuluttajaviranomaisen suosituksia. Lue lisää vastuullisuudesta tästä.

Milloin voin muuttaa laskun osamaksuksi?

Kun laskusi summa on vähintään 30 €, voit muuttaa sen osamaksuksi maksamalla siitä vähintään 9,90 € ja hyväksymällä Jouston luottoehdot Online palvelussa.

Missä voin muuttaa laskun osamaksuksi?

Voit muuttaa laskun osamaksuksi Jouston Onlinessa.

Mikä on viimeinen päivä muuttaa lasku osamaksuksi?

Viimeinen mahdollinen päivä muuttaa lasku osamaksuksi on muistutuslaskun eräpäivä.

Milloin on uuden osamaksulaskun eräpäivä, kun muutan laskun osamaksuksi?

Uuden osamaksulainan eräpäivä on yhden kuukauden kuluttua laskussa olevasta eräpäivästä. Esimerkiksi jos laskusi on eräpäivä 15.5. ja muutat laskun osamaksuksi on ensimmäisen osamaksusi eräpäivä 15.6. ja sitä seuraavat erät aina kuukauden 15. päivä.

Mitä toimintoja on Online-palvelussa?

Online palvelussa voit maksaa laskun, muuttaa laskun osamaksuksi, tehdä eräpäivän siirron, seurata omia ostotapahtumia ja päivittää yhteystietosi

Mikä on Jouston todellinen vuosikorko?

Jousto osamaksun kustannukset ovat 29 %:n vuosikorko jäljellä olevalle luotolle sekä 4,90 euron laskutusmaksu. Luottosopimuksen tekemisen jälkeen, voit milloin tahansa vaihtaa Jouston joustavaan maksusuunnitelmaan, jolloin maksat kuukausittain vain 1/100 jäljellä olevasta velasta, kuitenkin vähintään 9,90 euroa. Voit tehdä tämän maksamalla kuukausilaskulla ilmoitetun pienemmän vähimmäissumman valitsemasi kuukausierän sijaan. Esimerkiksi 2000 euron ostokselle, joka maksetaan 12 samansuuruisessa 194 euron kuukausierässä, todellinen vuosikorko on 39,78 %, ja luoton kokonaiskustannus on 2386,70 €.

Haluan palauttaa ostokseni, miten toimin?

Ota aina ensin yhteys kauppiaaseen ja ilmoita palautuksesta.

Kauppias tekee palautusilmoituksen Jouston asiakaspalveluun tai sähköisen kauppiaskanavan kautta. Jouston laskusi on avoinna siihen saakka, kunnes kauppiaan vahvistamasta palautuksesta saadaan tieto Joustolle. Huomioithan, että erääntyneet maksamattomat laskusi siirretään muistutuskirjeiden jälkeen perintään.

Miten Jousto maksetaan?

Joustolla tehty ostos maksetaan kotiin tai sähköpostiisi tulevalla laskulla eräpäivään mennessä. Käytä maksun yhteydessä laskuun merkittyä viitenumeroa ja varmistat, että maksusi kohdistuu oikein. Laskusta löydät kaikki maksamiseen tarvittavat tiedot.

Myymälässä tehdyistä ostoksista Jousto lähettää aina laskun 14 vrk maksuajalla. Jos haluat laskuusi lisää maksuaikaa, voi muuttaa sen Jousto osamaksuksi.

Mikäli sinulla on kysyttävää laskutuksesta, yhteystiedot löytyvät laskusta ja kohdasta Yhteystiedot.

Voiko Jouston maksaa takaisin ennen eräpäivää?

Joustolla maksetun ostoksen voi maksaa takaisin ennen eräpäivää, eikä siitä aiheudu lisäkuluja.

Takaisin maksettava summa, maksutiedot ja –ohjeet ennenaikaiselle takaisinmaksulle tulee aina tarkistaa Jouston asiakaspalvelusta ennen maksun suorittamista.

Lasku ei tullut perille, pitääkö maksaa?

Kyllä, Joustolla tehty ostos pitää aina maksaa takaisin, vaikka lasku ei olisikaan saapunut perille. Avoimet laskusi voit tarkistaa Online -palvelussa jousto.com -verkkosivuilla. Jos olet valinnut laskutustavaksi sähköpostin ja laskua ei löydy, kannattaa tarkastaa sähköpostipalvelun roskapostikansio.

Verkkokaupassa tehdyistä ostoista Jousto lähettää laskun, kun verkkokauppias on kuitannut ostoksen lähetetyksi. Myymälässä tehdyistä ostoista lasku lähetetään seuraavana päivänä ostotapahtumasta.

Mikäli lasku ei jostakin syystä olisi tullut sinulle kymmenen päivän kuluessa Joustolla ostamisesta ja tuotteen vastaanottamisesta, tulee sinun omatoimisesti ottaa yhteyttä laskutukseemme. Saat uudet laskutustiedot, joilla voit maksaa laskun eräpäivänä takaisin.

Miksi en saanut Joustoa?

Yleisimmät syyt hylkäystilanteissa ovat:

 1. Jouston myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet
 2. Annetut tiedot ovat puutteellisia
 3. Asiakas ei ole maksanut aikaisempia lainojaan tai ostoksiaan luotonantajalle tai konserniin kuuluville yhtiöille. Huomioithan, että luotonantaja on Aurajoki Nordic Oy
 4. Jouston henkilökohtainen ostoraja on täynnä
 5. Asiakkaalla on voimassa oleva luottohäiriömerkintä
 6. Asiakas ei ole asunut Suomessa vähintään kahta vuotta
 7. Salaiset henkilötiedot
 8. Henkilökohtainen luottokielto

Onko eräpäivän siirto mahdollista?

Kyllä. Eräpäivää voi siirtää 14 päivää joko olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme tai kirjautumalla omaan Online -palveluun. Eräpäivän siirrosta veloitetaan 5 euroa.

Mitä tehdä, jos minulla on vaikeuksia takaisinmaksun kanssa?

Ole välittömästi yhteydessä Jouston asiakaspalveluun ja toimi ennen laskun eräpäivää. Yksittäisen laskun eräpäivää voi siirtää 14 päivää tai Jousto laskun voi jakaa Jousto osamaksuksi. Muutokset voi tehdä olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, maksaa laskuun merkityn minimlyhennyksen tai kirjautumalla omaan Jousto Online -palveluun.

Eräpäivän jälkeen avoin lasku siirretään perittäväksi, jonka jälkeen velasta on mahdollista sopia maksusuunnitelma perintäyhtiön kanssa.

Miten saan tehtyä itselleni markkinointikiellon?

Mikäli et jatkossa halua Aurajoki Nordic Oy konserniin kuuluvien yritysten markkinointiviestejä, voit tehdä markkinointikieltoa koskevan pyynnön.

Tee kieltopyyntö sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@jousto.com tai soita asiakaspalveluumme puh. 0800 186 186 (ppm/mpm).

Asettamasi markkinointikielto astuu voimaan noin kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä.