Usein kysyttyä

Mitä Jouston käyttöönottaminen maksaa?

Jousto on Sinulle aina maksuton palvelu. Emme peri kauppiailta mitään avausmaksuja, kuukausi- tai transaktiomaksuja yms. palvelun käytöstä aiheutuvia kuluja. Kuluttaja-asiakkaat voivat laskea kuukausierän ja kulut Jouston laskurissa.

Miten saan Jouston verkkokauppaani?

Jousto on integroitu valmiiksi useisiin eri verkkokauppa-alustoihin, jonka vuoksi käyttöönotto niihin on nopeaa ja helppoa.

Voit myös käyttää Joustoa useiden eri maksunvälittäjien kautta esim. Paytrail, Checkout Finland ja Bambora.

Joustolle on luotu oma tekninen rajapinta, joka mahdollistaa nopean integroinnin, mikäli yhteistyökumppaneidemme (verkkokauppa-alustojen tai maksunvälittäjien) hyödyntäminen ei verkkokaupassasi ole mahdollista.

Miten pitkäksi ajaksi sitoudun sopimukseen?

Yhteistyösopimus on toistaiseksi voimassaoleva yhden kuukauden (1 kk) irtisanomisajalla.

Voinko ottaa toisen maksutavan Jouston rinnalle?

Jouston yhteistyösopimus ei sisällä kilpailukieltorajoituslauseketta ja voit vapaasti ottaa haluamiasi maksutapoja verkkokauppaasi.

Miten usein tilitykset maksetaan

Jouston tilitysväli riippuu yhteistyösopimuksesta, onko sopimuksesi tehty suoraan Jouston vai maksunvälittäjän kanssa.

Suorissa Jouston kanssa tehdyissä sopimuksissa maksamme tilitykset kerran viikossa täysimääräisesti riippumatta osamaksuerien määrästä. Mikäli yrityksesi euromäärät ovat suuret, voimme neuvotella tihennetystä tilitysvälistä.

Maksunvälittäjien kautta tehdyissä sopimuksissa maksunvälittäjä hoitaa tilityksesi puolestamme teidän keskinäisten sopimustenne mukaisesti. Joustolla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa maksunvälittäjän tilityskäytäntöihin.

Jousto kantaa luottotappioriskin

Jousto kantaa puolestasi petos- ja luottotappioriskin. Täten voit keskittyä olennaiseen, eli myyntiin. Me huolehdimme asiakkaasi maksujen keräämisestä ja perinnästä.

Ketkä voivat maksaa Joustolla?

Kaikki Suomessa asuvat yli 18–vuotiaat, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa hyvin. Uusille asiakkaille teemme verkkokaupassa vahvan tunnistautumisen ja myymälässä henkilöllisyys varmennetaan virallisen henkilöllisyystodistuksen avulla.

Voinko lähettää tilauksen muuhun kuin Väestörekisterikeskuksen antamaan osoitteeseen?

Kyllä voit, voit lähettää asiakkaasi tilaamat tuotteet heidän antamaan osoitteeseen tai suosittuun pakettiautomaattiin. Jouston vahva tunnistautuminen pankkitunnuksilla mahdollistaa postituksen haluttuun osoitteeseen.

Miksi asiakkaille tehdään vahva tunnistautuminen?

Vahva tunnistautuminen on luotu turvaksesi ja on karsinut petosriskin minimiin. Se on huomattavasti turvallisempi tunnistautumistapa kuin pelkkä henkilötunnuksen käyttäminen. Vahva tunnistautuminen mahdollistaa myös tilauksen lähetyksen haluttuun osoitteeseen, siten, että Jousto kantaa siitä mahdollisen luottotappioriskin.

Voiko Joustoa käyttää maksutapana aineettomien palveluiden maksamiseen?

Kyllä, Jousto laskua tai osamaksua ovat sekä myymälän, että verkkokaupan maksutapoja, joita voidaan käyttää myös aineettomien palveluiden maksamiseen.

Milloin Jousto lähettää laskun?

Jousto lähettää laskun asiakkaallesi neljäntoista päivän kuluttua, kun olet hyväksynyt tilauksen toimitetuksi verkkokaupassasi. Lasku toimitetaan sähköpostitse.

Mikäli käytät verkkokaupassasi automaattikuittausta tilausten yhteydessä, Jouston lasku lähtee automaattisesti 14 päivän kuluttua. Automaattikuittausta tulisi käyttää vain siinä tapauksessa, että verkkokaupassa tilattavaa tuotetta on aina saatavilla. Näin tuote saadaan asiakkaalle ennen laskua.

Miten pitkään kauppiaalla on aikaa toimittaa tilaus?

Joustolla maksettu tilaus on verkkokaupassasi voimassa 3 kk tilauspäivämäärästä, jona aikana Sinun tulee toimittaa tilaus asiakkaallesi.

Asiakkaani palauttaa Joustolla tehdyn tilauksen?

Tee palautusilmoitus välittömästi sähköisesti joko suoraan maksunvälittäjän, Jouston KauppiasExtranetin tai asiakaspalvelun asiakaspalvelu@jousto.com kautta.

Joustolla tehdyt palautukset ovat Sinulle 45 vrk:n ajan maksuttomia. Jousto mitätöi 45 vrk:n aikana asiakkaallesi karttuneet laskutusmaksut ja korkokulut. Katso ohjeistus kohdasta palautukset.

Miten kasvatan Joustolla myyntiäni?

Jouston blogista löydät ohjeet verkkokaupan myynnin kasvattamiseen lasku- ja osamaksupalvelun avulla. Hyödynnä myös Jouston materiaalipankkia ja laita banneri verkkokauppasi etusivulle kertomaan lasku ja osamaksu vaihtoehdosta, jotka tutkitusti kasvattavat myyntiä ja kaupan keskikokoa.

Lisää maksu- ja toimitusehtoihin tietoa Joustosta ja kerro uutiskirjeessä uudesta maksutavasta esim. hyvän tarjouksen yhteydessä.